Backup og flytning af MSSQL database

Når du har oprettet tabeller og data i din MS SQL Server database vil du gerne kunne tage en backup af dine database.

Dette kan f.eks. være i forbindelse med idriftsættelse af dit website, hvor du ønsker at kopiere Tabeller, Stored Procedures, Views og - ikke mindst - data op på din database tilknyttet dit webhotel.

Som forklaret i FAQ'en - Connect til Microsoft SQL Server database - kan du via VS.NET eller SQL Server Management Studio connecte til din SQL database og direkte oprette tabeller m.m. i din database på webserveren.

Det er muligt at afvikle SQL direkte mod din database på serveren via SQL Server Management Studio. Da du ofte ønsker en komplet kopi (SQL dump) af en lokal database (på din egen udviklingsmaskine/PC), er det letteste typisk at danne et komplet SQL dump af din lokale database og derefter afvikle dette SQL script mod den MS SQL database der er tilknyttet dit webhotel.

Spørgsmålet er så: Hvordan får jeg lavet en komplet SQL dump / backup af min MS SQL Server database ?

Svaret er: Du anvender Database Publishing Wizard - Et gratis værktøj som Microsoft "Hosting Toolkit Team" har udviklet.

Nedenstående er en gennemgang af, hvordan du lavet et komplet SQL dump af en MS SQL Server database - enten på din egen udviklingsmaskine/PC, eller databasen tilknyttet dit webhotel - og dermed får dannet en .sql fil (script) som du derefter kan afvikle mod den MS SQL server du ønsker.

Bemærk: Hvis du ønsker kan vi også importere din database for dig. Send en E-mail til support og vedhæft din database som en .bak fil (du kan med fordel zippe filen for at reducere størrelse).

Fig. 1 - Velkommen til Database Publishing Wizard

Fig. 2 - Angiv din lokale SQL Server, typisk vil dette være: localhost\sqlexpress

Fig. 3 - Vælg database.

Fig. 4 - Angiv placering af .sql script fil (SQL dump)

Fig. 5 - Angiv eventuelle indstillinger - er stort set selvforklarende.

Fig. 6 - Gennemse dine indstilinger/valg.

Fig. 7 - Database Publishing Wizard i gang med at scripte alle objekter/data i din database.

Fig. 8 - Din .sql fil er nu dannet og klar til afvikling mod din SQL database på webserver.

Fig. 9 - Det er naturligvis muligt at tilrette .sql filen på normal vis.

Relaterede søgeord: SQL Serverdatabase